Mark:
- Hoeveel uur per dag besteed je zelf aan social media?
- Zoek op internet een ervaring van een social media verslaafde, plak in dossier en geef commentaar in minimaal 10 zinnen .
- Noem 3 redenen in eigen woorden waarom mensen/instanties een andere sociale identiteit aannemen op internet.
- Schrijf ieder individueel een advies in 400 woorden aan een whatsapp verslaafde op welke manier kan hij/zij het oplossen, wat zou je zelf doen?
1uur per dag maak ik gebruik van sociale media
kenmerken van een social media verslaving. -Kom 's nachts soms uit bed om mijn mail of Facebook te checken.
-Heb minder interesse voor offline bezigheden.
-Hoor van vrienden of familie dat ik te vaak online ben.
-Ben vaker online dan ik zelf wil.
-Ga wel eens stiekem online.
-Denk regelmatig aan internet terwijl ik niet online ben.
-Voel me onrustig als ik lange tijd niet online kan.
-Check mijn mail of twitter wel eens op gevaarlijke plekken, zoals in het verkeer.
Geef commentaar in minimaal 10 zinnen.
De conclusie is dus dat een social media verslaving kan zorgen voor
Een tekort aan nachtrust en gevaarlijke situaties in het verkeer door het gebruik van smartphones op de fiets.
Vanwege deze reden vind ik ook dat het gebruik van smartphones
Op de fiets verboden moet worden.
Ook vind dat ouders meer moeten letten op het dagelijkse gebruik van social media en dit moeten beperken tot 3 uur per dag.
Ook vrienden/vriendinnen zouden er op moeten letten meer aandacht besteden aan een normaal gesprek in plaats van een gesprek op WhatsApp.
C)
- Om indruk te maken.
- Om iemand te misleiden.
- Om te vluchten van de werkelijkheid.
- D) Advies aan een WhatsApp verslaafde.
Kenmerken van een WhatsApp verslaving.
Af en toe WhatsApp checken is natuurlijk heel normaal. Maar als je merkt dat je door WhatsApp niet meer toe komt aan je dagelijkse taken op school of werk, kan het zijn dat er sprake is van een verslaving. Vergeet je weleens te eten of slaap je minder door het gebruik van social media? Spreek je jouw vrienden alleen nog via WhatsApp? Check je het liefst elk moment van de dag je WhatsApp, ook als je dat net nog gedaan hebt en is het midden in de nacht? Het kunnen allemaal tekenen zijn van een verslaving.
Hoe kom je ervan af?
Een verslaving aan WhatsApp staat niet op zich. Het kan zijn dat je dat doet om andere problemen te vergeten. Misschien helpt dat even, maar op de langere termijn worden je problemen waarschijnlijk groter. je krijgt bijvoorbeeld problemen thuis of op uw werk of opleiding.
Samen met iemand kun je bekijken wat je wil veranderen om weer zonder een WhatsApp verslaving te genieten van het leven.
Het werkt het beste als je kleine doelen wilt bereiken die snel succes opleveren. Steeds als je een doel haalt, wordt je beloond met succes. Die ervaring versterkt je zelfvertrouwen en motivatie om ook andere zaken aan te pakken. Stap voor stap zet je zelf je leven weer op de rails, met al die gewone dingen die het bestaan waardevol maken. Op die manier verdwijnt je verslaving geleidelijk naar de achtergrond.
Stoppen met WhatsApp is als topsport: het kost tijd en energie om te winnen. Houd daarom rekening met een lang traject om je doel te bereiken.
Conclusie.
Een WhatsApp verslaving kan dus van grote invloed zijn op je dagelijkse leven.
Het kan je sociale leven en carrière erg in de weg zitten door het veelvuldig gebruik van WhatsApp tijdens je werk of op school.
Het beste kan je je probleem melden bij een organisatie die gespecialiseerd is in social media verslavingen.
Dit bedrijf kan dan contact met je opnemen om een oplossing te zoeken voor je verslaving en het behandel traject te starten om je te helpen om zo snel mogelijk van je verslaving af te komen
Met het bereiken van kleine doelen die snel succes opleveren tijdens het behandel traject krijg je steeds meer grotere motivatie om te vechten tegen je WhatsApp verslaving.
Door onze verslavings correspondent Mark Brantsma vanuit verslavings kliniek het autistische kikkertje.
Stijn:
- Hoeveel uur per dag besteed je zelf aan social media? (reken WhatApp mee.)
- Zoek op internet een ervaring van een social media verslaafde, plak in dossier.
- Noem 3 redenen in eigen woorden waarom mensen/instanties een andere sociale identiteit aannemen op internet.
- Schijf een individueel advies in 400 woorden aan een Whatsapp verslaafde. Op welke manier kan hij/zij het oplossen, wat zou je zelf doen?
A
- Whatsapp: half uur per dag
- Snapchat: 10 minuten per dag
- Facebook: 1 uur per dag
- Instagram: half uur per dag
B
“Ik ben verslaafd aan sociale media”. Dit zegt 17 procent van de jongeren in Nederland. Meisjes zeggen vaker dat ze verslaafd zijn dan jongens. Bovendien kunnen sociale media volgens jongeren een negatieve invloed hebben op hun concentratievermogen, nachtrust en schoolprestaties. Dit blijkt uit het onderzoek Belevingen van CBS.
Meisjes vaker verslaafd dan jongens
Van de meisjes tussen 12 en 18 jaar zegt 22 procent verslaafd te zijn aan sociale media, zoals Facebook, Whatsapp, Instagram, Skype of Youtube. Onder jongens van deze leeftijd is dit met 13 procent een stuk lager. Meisjes besteden ook meer tijd op sociale media; 14 procent is elke dag 5 uur of langer actief. Onder jongens is dit 6 procent. De meeste jongeren zitten 1 tot 3 uur per dag op sociale media. Maar 1 procent zegt geen sociale media te gebruiken.
- Commentaar in 10 zinnen
Uit het bericht hier boven blijkt dat gemiddeld meer meisjes verslaafd zijn aan social media dan jongens. Ik zelf denk dat dat wel kan kloppen. Ik zie zelf meer meisjes vaker op hun telefoon kijken dan jongens. Maar ik denk dat er ook genoeg jongens verslaafd zijn aan social media. de verslaving kan gevolgen hebben op je nachtrust en concentratie. De verslaving kan ook gevaren met zich meebrengen. Vooral in het verkeer is dit het geval. Mensen die verslaafd zijn aan social media gebruiken hun telefoon ook vaak in het verkeer. Daardoor raken mensen hun concentratie kwijt en kunnen er ongelukken ontstaan.
D
Advies aan een Whatsapp verslaafde
Het gevoel van constant aanwezig zijn is vermoeiend. Onze hersenen zijn heel de dag door onbewust bezig met social media. Heb ik al een bericht, heeft iemand al gereageerd op mijn status, wat heeft mijn vriend net in de groep gezet? Een kwart van de jongeren zegt dan ook sociale media als belastend te ervaren.
Het voortdurend in de gaten houden van WhatsApp wordt ook wel socialbesitas genoemd. Het gaat hier om het dwangmatig bezig zijn met de smartphone of internet. Het constant checken van WhatsApp geeft mensen een kick. Het gedeelte in de hersenen dat gaat over kortetermijnbelang wordt steeds bevredigd. Een verslavende werking dus.
Doordat we onze smartphone de hele dag bij ons hebben zijn we ook heel de dag druk met WhatsApp. Wanneer we onze smartphone kwijt zijn kan het zelfs gebeuren dat we een lichte paniek voelen opkomen. Een appje willen we zo snel mogelijk beantwoorden en we zijn de hele dag door benieuwd welke berichten in de WhatsApp groepen worden gestuurd.
Ik heb een advies aan de Whatsapp verslaafde. Ik hebt je anoniem opgegeven voor een advies tegen een Whatsapp verslaving. Een Whatsapp verslaving is een veel voor komende verslaving onder de jongeren. Ik heb daarom een aantal adviezen voor jou. Ten eerste is het verstandig om een uur voor het slapen gaan niet meer op social media te zitten. Hierdoor zal je beter gaan. slapen. Probeer ook meer contact te zoeken met mensen in de buitenlucht in plaats van contact te zoeken via WhatsApp. Als de verslaving te erg wordt, zorg er dan voor dat je de app verwijderd of dat je telefoon voor een bepaalde tijd ingenomen wordt door een van je ouders. Probeer ook om naar een psycholoog te gaan. Die kan je een heel stuk verder helpen met je verslaving.
Ik ben zelf ook verslaafd geweest aan WhatsApp. Wat ik deed was elke dag bijhouden hoeveel uur ik de App gebruikte. Elke dag heb ik geprobeerd een paar uur minder om WhatsApp te zitten. Uit eindelijk zal je merken dat je minder tijd besteed aan WhatsApp.
Nog een tip is om je telefoon thuis te laten als je gaat afspreken met vrienden of als je uit eten gaat. Het is namelijk veel gezelliger als je zonder telefoon aan het eten bent. Als laatst wil ik je aanraden om je mobiel thuis te laten als je naar school gaat je telefoon thuis te laten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb